Frp tanks a matter of chemistry

Onze FRP opslagtanks (kunststof chemicaliën opslagtanks) en apparaten zijn vooral bedoeld voor corrosieve media . Om de chemische industrie optimaal te bedienen stellen we onze composietmaterialen zo samen, dat ze optimaal geschikt zijn voor de  gewenste toepassing. Van mengtanks tot (bio-)reactoren, van scrubbers tot rookgaskanalen, van koeltorens tot filtertanks.

Opslagtanks en apparaten worden – naast het corrosieve medium – vaak aan extreme condities blootgesteld. Druk of vacuüm, temperatuurschommelingen, explosierisico’s, wisselende media etc. Tijdens het ontwerp houden wij rekening met al uw eisen zonder de veiligheid voor mens en milieu uit het oog te verliezen.

Liever maatwerk dan standaard

Horizontale of verticale tanks, boven of ondergronds

Keuze uit verschillende diameters

Ontwerp van de chemische bestendige binnenlaag

Electrische eigenschappen op maat; isolerend, anti-statisch of geleidend

Uitvoering met tracing en isolatie

Lekdetectie ; dubbelwandig of LMS (leakage monitoring system)

Zoekt u een tank die corrosiebestendig is en lang meegaat? Vaak kiezen bedrijven uit automatisme nog voor een tank van roestvrij staal of staal met een beschermlaag van gevulkaniseerd rubber. Kijken we echter naar corrosiebestendigheid, levensduur en prijs, dan is een tank van glasvezelversterkte kunststof vaak een betere optie.

Tijd om eens aan een composiet tank te denken?

Opslagtanks en procestanks van roestvrij staal kennen we allemaal. Handig om te reinigen met stoom! Stalen tanks met rubber liner en een zuurvaste bemetseling biedt een gedegen bescherming voor corrosieve media, maar het onderhoud – zeker als de bemetseling moet vervangen worden – is een kostbare en tijdrovende klus, waar menigeen tegen opziet! Is een polyester tank die minder productietijd, onderhoud (downtime), geld en reservecapaciteit vraagt geen betere optie?

Onze FRP tanks en apparaten worden toegepast in de meest uiteenlopende chemische industrieën; productie detergenten, chloorindustrie, kunstmeststofindustrie, zwavelzuur plants, productie titaandioxide, biodiesel en vetzuur raffinage en processen gedreven door chemische reactie zoals metallurgie, beitserijen. Vooral bij de opslag en verwerking van de volgende vloeistoffen is GVK een juiste materiaalkeuze.

Zoutzuur, zwavelzuur en salpeterzuur

Natronloog en bleekloog (hypochloriet)

Chloride, bromide en fluoride-zouten

Sulfaten, sulfieten en fosfaten

Ontdek alle 11 voordelen van composiet

Vul je e-mailadres in en bekijk direct het artikel!

download-formulier

Uit ervaren weten we dat elke toepassing zijn eigen specifieke vereisten heeft.

Audrey Hendrix

Account Manager BeLux at Plasticon

We zijn specialisten in
opslagtechnologie

Al bijna zestig jaar maakt Plasticon opslagtanks, reactietanks en leidingsystemen voor corrosieve stoffen als zoutzuur, zwavelzuur en andere chemicaliën. De materiaalkeuze voor uw toepassing kunnen wij afstemmen op het gebruik en de eisen van de gebruiker

Als het ontwerp gereed is bouwen wij elke tank op met lay-up, spuit- en wikkeltechnieken. Hiervoor gebruiken wij composieten van kunsthars met een wapening van glasvezel. Welk type kunsthars, meestal vinylesterhars, wordt gebruikt hangt af van de toepassing van de tank. Dit geldt ook voor de versterking met glasvezel. Afhankelijk van de functie gebruiken we glasvezel van verschillende diktes, dat we in zowel geweven als niet-geweven vorm verwerken (roving, UD-weefsel, BD-weefsels, vlies, mat).

Kies ook voor composiet
voor uw opslag

Is de rubbercoating van de stalen RVS tank weer aan vervanging toe? Overweegt u om weer zo’n tank aan te schaffen? Oriënteert u zich dan ook eens op een polyester tank! Plasticon denkt graag met bedrijven mee en helpt u verder bij het maken van de juiste keuze. Vraag ons gerust om een kosteloos advies.

+31(0)88 858 4900   |  info@plasticon.nl

contactformulier

Gewenste tankspecificaties

Uw gegevens

Bij versturen ga ik akkoord met de Privacyverklaring van Plasticon.